مقلوبة اللحم والصنوبر

مقلوبة اللحم والصنوبر
المقادير
كيلو لحم غنم مكعبات
كوب ونصف ارز بسمتى
3كوب مرق
حبيتين بصل شرائح
فصين ثوم شرائح
ملح وفلفل اسود
5م ك صنوبر
نصف كوب زيت 
م ص قرفة
م ك زيتون مفروم
الطريقة
قومى بنقع الارز نصف ساعة
فى اناء سميك القاعدة ضعى الزيت على النار ليسخن ضيفى اللحم وقومى بتقليبة ربع ساعة حتى تحمر
ضيفى البصل والصنوبر والملح والفلفل والقرفة قلبى حتى يحمر الصنوبر ويصبح ذهبى وينضج اللحم
قومى بوضع اللحم والخليط فى وعاء الفرن وعلية الارز بدون تقليب وغطية بورق فليوم اتخلية الفرن نصف ساعى حتى ينضج الارز ارفعى الورقة وضيفى الزيت وغطية تانى واتركية لمدة ربع ساعة فى الفرن بعد ماتطفية 
اقلبية فى طبق التقديم وبالهنا

  

شارك الموضوع

مواضيع ذات صلة