طريقة عمل الكرونت

الكرونت
مقادير العجينة
160مل لبن دافى  160مل ماء دافى
20جم خميرة بودر
1كيلو دقيق
60جم سكر
300جم زبدة 
50جم لبن بودرة
20جم ملح

100حم دقيق للفرد
2لتر زيت للتحمير
ورق زبدة

الطريقة
نضيف البن الدافى مع الماء الدافى مع الخميرة الفورية وتقلب
نضيف فى العجانة الدقيق مع السكر مع الملح ويخلط جيدا ثم نضيف الزبدة تكون طرية وتقلب جيدا فى المكنة ليصبح الخليط رملى وبعدين ننزل بالبن والماء المذاب فيهم الخميرة حتى تصير متماسكة ندخل الثلاجة لمدة ساعتين بعدين تفرد وتقطع بسمك 1سم وتحمر فى زيت عالى على الوجهين

 بعدماتبرد وتصفيها جيدا

تزين بالشكولاتة اوى المربى وتوضع فى النصف كستر ويقدم


شارك الموضوع

مواضيع ذات صلة

انت في اقدم موضوع