كفتة الحاتى
المقادير
كيلو لحم بصلة كبيرة مبشورة
ربع كوب برغل منقوع فى ماء ساخن لمدة5-10دقائق
م ص بيكنج صودا م ص سماق
ملح وفلفل ويهارات
الطريقة
تبشر البصلة و تعصر ونحتفظ بماء البصل.
نضع البصل المبشور على اللحم المفروم و نقوم بعصر البرغل جيدا ويضاف على اللحم الملح والفلفل و البهارات و معلقة صغيرة من البيكنج صودا تخلط جميع المكونات جيدا حتى تتجانس كل المكونات و تترك فى الثلاجة ترتاح حوالى ربع ساعة.
نحضر ماء البصل ونضيف اليه معلقة صغيرة سماق و نقوم بعمل اصابع الكفتة على أسياخ خشبية.
تدخل الفرن على 200 حتى تمام النضج مع التقليب من وقت لاخر وتقدم مع الخبز العربى وسلطة الطحينة .
الإبتساماتإخفاء الإبتسامات