دجاج محشى ارز بسمتى اصفر

دجاج محشى ارز بسمتى اصفر 

المقادير 
1دجاحة - بصلة مفروم ناعم - نص كوب كاتشب - نصف ملعقة صغيرة قرفة - نصف ملعقة صغيرة زنجبيل - نصف ملعقة صغيرة حبهان مطحون - ملح وفلفل 
بصلة مكعبات كبيرة - نصف ملعقة صغيرة كركم - نصف ملعقة صغيرة كارى - كوب ارز بسمتى - ليمونة سودة  
الطريقة
نخلط الكاتشب مع البصلة المفرومة ورشة ملح وفلفل وزنجبيل وقرفةو حبهان ونخلطهما مع بعض
نتبل الدجاجة من الداخل والخارج وتحت الجلد ويفضل تركة فى الثلاجة لمدة يوم 
فى حلة على النار نضع ملعقة سمن مع البصلة المكعبات ونشوحها حتى تصفر ونتبلها بلملح والفلفل والكارى والكركم والليمونة 
نضيف الارز للبصلة ونقلبهم ثم الماء يكون ضعف مقدار الارز ويترك يغلى ثم تهدى النار علية ويترك ينضج 
بعد السوة تحشى الدجاجة من الداخل وتحت الجلد وتوضع فى صنية وتغطى بورق فويل وتدخل الفرن على درجة حرارة 200 درجة لمدة ساعة ونصف تقريبا وفى نصف الوقت تقلب على الوجة الاخر
بعد ماتستوى ننزع الورق وتترك لتحمر وبالهنا

شارك الموضوع

مواضيع ذات صلة